« Nano halak

Rasbora rubrodorsalis

Megtalálható a bőségesen az alsó Mekong folyó vízgyűjtőjében, északkeleti Thaiföldön. Sekély lágyan folyó vagy állóvizekben, mocsarakban, lápok, víztározók és árterekben. Előnyben részesíti a tiszta vizű sűrű finom levelű vízi növényes részeket, mert beköltözik az átmenetileg elárasztott területekre az esős évszakokban.

Ez a faj nagyon békés valóban így ideális lakója a jól berendezett közösség tartálynak. Mivel nincs különleges követelménye a vízkémiai téren, könnyű tartani. Egy csoportban legalább 8-10 egyedet kell tartani.

Család Cyprinidae Pontyfélék

Maximális hossz Egy nagy nőstény 3cm.
Tank méret: 40 liter elég nagy egy kis csoportnak.

Tank beállítás: Úszó növények és uszadék gyökér vagy ágak, a szórt fényt nagyra értékelik, és a természetes érzést. Szűrés nem kell különösen erős, mivel többnyire a lassú vizeket kedveli, és harcol ellene, ha nagy a sodrás.

Hőmérséklet: 24 - 28 ° C

pH 6.5 - 7.5

Keménység 2-10 ° NK

Diéta Kis rovarok, férgek, rákok és más zooplankton jellegű ételek, szárított élelmiszerek megfelelő méretű, de nem szabad etetni kizárólag ezzel. Napi étkezést kis élő és fagyasztott Daphnia, Artemia és ilyesféle eredményezi, hogy a legjobb színük legyen, és szaporodjanak.

A hímek kisebbek és vékonyabbak, mint a nők, és általában erősebb színűek, különösen, ha a szaporodóképesek

Tenyésztés: Sűrűn beültetett, érett akváriumban kis számú ivadékok jelennek meg emberi beavatkozás nélkül.