« Garnélák

Bee garnéla, Crystal Red, Black garnéla

Caridina cf. cantonenis 'Bee'

Származás: Délkelet-Ázsia
PH 5.8-6.8 Ideális Ph 6.4
Hőmérséklet 18-22C Ideális 18C
Keménység 1-5 dkh Ideális 4 dkh
Élettartam 1-2 év Méret 1-2 hüvelyk
Vemhes 30 nap Diéta Omnivore

 

 

Bee egy kicsit igényesebb, mint sok más törp garnélarák. Lágy és enyhén savas vízre van szükség, hogy a Bee garnéla boldog legyen. Ők inkább egy kicsit hűvösebben érzik magukat jól, mint a trópusi hőmérséklet. Mint minden törpe garnélánál az akváriumban, a jól megalapozott paramétereket stabilan be kell tartani.

Bee garnéla mindenevő, alga evő. Gyakran ki kell egészíteni a diétájukat egyéb táppal. A süllyedő élelmiszerek alsó takarítására alkalmas. Vannak olyan magas minőségű élelmiszerek, melyek kifejezetten a Bee garnéla és a Crystal Red garnélaráknak valók, de nem szükségesek.

Ha az optimális követelmények teljesülnek, a Bee garnélát elég könnyű tenyészteni. Nehéz meghatározni a nemét, mivel nincs könnyen azonosítható különbség. A férfi vékonyabb és a rövidebb a farokrésze. A hím kisebb, mint a nőstény. A nősténynek nagyobb a farokrésze, és ha van a hátán nyereg, akkor gyakran életképes (mint egy betét, látható a fej mögött közvetlenül a második fekete vonal előtt).
A Bee garnélának egy kicsit hosszabb idő kell, amíg kikelnek, mint sok más törpe garnéla ráknak.

Bee garnéla nem agresszív, és meglehetősen aktív. Gyakran keresi az élelmiszereket a kavicson, a növényeken, a dekorációkon, vagy a szűrőkön.