« Garnélák

Blue Pearl garnéla

Neocaridina cf. zhangjiajiensis variáció 'Blue Pearl'

Ez egy csodálatos faj és kétségtelenül szép színes. Nem egy sötétkék színű rák, hanem sokkal világosabb. Egyesek Blue Pearl Shrimp helyett "Ice Blue garnélaráknak" nevezik, érdekes színezete miatt. Neocaridina cf. fakokból tenyésztették ki mind a Blue Pearl-t és a Hógolyó garnélarákot is szelektíven, Németországban. Zhangjiajiensis vad típusú, hogy elérjék a megfelelő színt. A Blue Pearl garnélarákot hossszabb ideig nemesítették hogy lassan kihozza a kék színét. Ez a folyamat nagyon fárasztó és időigényes volt.

 

Tenyésztés

Gond nélkül képesek akváriumban szaporodni. 2 havonta egyszer lesznek ikrák kb 3 hétig. A generációs idő körülbelül 3-5 hónap, a hőmérséklettől függően. Nincs tenyésztés, ha a hőmérséklet túl alacsony. A Blue Pearl Shrimp tenyésztése nagyon egyszerű, amíg a tartály vize tiszta, és a garnélák nincsenek káros körülmények közt. Ha ez a faj boldog és egészséges, akkor szaporodása majdnem olyan gyors, mint a Red Cherry garnéláé. A Blue Pearl szinte pontosan ugyanolyan feltételeket igényel, mint a Red Cherry garnéla, a sárga garnéla, és a Hógolyó garnéla.

Kérjük, ne feledje, hogy nem lehet tartani más Neocaridina rákkal mert kereszteződésükkel egy ronda hibrid garnéla jöhet létre, mert az összes színváltozatot szelektíven tenyésztették ki, így miután azok kereszteződnek a vad csúnyább, színtelen alaptípusok fognak érvényesülni.

Megjelenés

Néhány Blue Pearl-nek apró piros foltok futnak végig az egész testhosszán. Talán azért, mert a kék elszíneződés nem volt teljesen szilárd és néhány vörös elszíneződés még mindig maradt az eredeti vad típusból. A piros foltok nem jelentik azt, hogy ez egy hibrid. Mint a legtöbb ráknál, látni kell a Blue Pearl garnélarákot is személyesen hogy igazán értékelni tudd.

Táplálás

Etetés a legeredményesebben a naponta egyszer, a táplálék 2-3 órán belül fogyjon el maximum. A túltáplálás halálokhoz vezethet a rossz vízminőség miatt. Ne feledd, hogy garnélarákok dögevők a vadonban. Esznek, amit találnak, és nem használják az állandó táplálékforrást. Ha nem kap enni 1-2 napig rendben van. Jó ha hagyjuk hogy a rák megtisztítsa az akvárium aljzatát is.

A hím kisebb, kevesebb világosabb és a hasa egyenes vonalú. A nőstények nagyobbak, sokkal sötétebb kék színűek, és kidomborodik a hasuk.

Víz paraméterek

A Blue Pearl garnélarák inkább enyhén lúgos közepesen kemény vízben érzik jól magukat, mint más Neocaridina fajok, és könnyen alkalmazkodnak a különböző körülményekhez között.

A hőmérséklet tartománya 20-30 fok legyen és győződj meg róla, hogy elég oldott oxigén van e vízben, ha meleg a víz.