« Garnélák

Snowball - hógolyó garnéla

Neocaridina cf. zhangjiajiensis variáció 'Snowball'

Csapatos faj, legalább 6-7 egyed kell egy stabil állományhoz. Társítható narancs garnélával, vagy C. babaultival "zöld garnéla".
A fő tápláléka forrázott vagy konzerv zöldség legyen, alkalmanként kaphat haltápot. Ezek a kis rákok főleg növényevők.
Lehet venni speciálisan garnéláknak gyártott tápot.

Búvóhelyekre, és sűrű növényzetre van szükségük.

A Snowball - Hógolyó garnéla közvetlenül kapcsolódik a Blue Pearl garnéla rákhoz. Neocaridina cf. fakokból tenyésztették ki mind a Blue Pearl-t és a Hógolyó garnélarákot is szelektíven, Németországban. Zhangjiajiensis vad típusú, hogy elérjék a megfelelő színt. Onnan kapta a nevét, hogy a petéi fehér színűek, hógolyóra emlékeztetnek. Kinézetre talán kicsit kecsesebbek mint a Blue Pearl.

Tenyésztés

Gond nélkül képesek akváriumban szaporodni. 2 havonta egyszer lesznek ikrák kb 3 hétig. A generációs idő körülbelül 3-5 hónap, a hőmérséklettől függően. Nincs tenyésztés, ha a hőmérséklet túl alacsony. A Snowball Shrimp tenyésztése nagyon egyszerű, amíg a tartály vize tiszta, és a garnélák nincsenek káros körülmények közt. Ha ez a faj boldog és egészséges, akkor szaporodása majdnem olyan gyors, mint a Red Cherry garnéláé. A Snowball szinte pontosan ugyanolyan feltételeket igényel, mint a Red Cherry garnéla, a sárga garnéla, és a Bule Perl garnéla.

Kérjük, ne feledje, hogy nem lehet tartani más Neocaridina rákkal mert kereszteződésükkel egy ronda hibrid garnéla jöhet létre, mert az összes színváltozatot szelektíven tenyésztették ki, így miután azok kereszteződnek a vad csúnyább, színtelen alaptípusok fognak érvényesülni.

Táplálás

Etetés a legeredményesebben a naponta egyszer, a táplálék 2-3 órán belül fogyjon el maximum. A túltáplálás halálokhoz vezethet a rossz vízminőség miatt. Ne feledd, hogy garnélarákok dögevők a vadonban. Esznek, amit találnak, és nem használják az állandó táplálékforrást. Ha nem kap enni 1-2 napig rendben van. Jó ha hagyjuk hogy a rák megtisztítsa az akvárium aljzatát is.

A hím kisebb, a hasa egyenes vonalú. A nőstényeket nagyobbak és kidomborodik a hasuk.

Víz paraméterek

A Snowball garnélarák inkább enyhén lúgos közepesen kemény vízben érzik jól magukat, mint más Neocaridina fajok, és könnyen alkalmazkodnak a különböző körülményekhez.

A hőmérséklet tartománya 20-30 fok legyen és győződj meg róla, hogy elég oldott oxigén van e vízben, ha meleg a víz.